Categories

Tags

Recent Articles

Choco RAW

visibility87 Views comment0 comments person Posted By: Jaromír Stopka list In: O produktech

Na tento počin jsme se opravdu těšili. Zadání znělo, jak propojit na první pohled neslučitelné, čokoládu a RAW tyčinku. Milovníci čokolády všude na světě si tuto lahodnou pochutinu vychutnávají na tisíce způsobů a vždy vystává otázka míry zdravého mlsání. 

Podívali jsme se tedy na proces výroby čokolády a zjistili, že Kakaové boby se sklidí, zbaví slupek a nechají se fermentovat pod banánovými listy. Až je proces hotov, usuší se (nejlépe na slunci). Pak se boby naloží a dopraví rovnou do výrobny čokolády, kde se upraží, namelou a nalisují, aby vznikla  ucelená hmota. 

A tady přichází to důležité. Aby se z této úžasné hmoty stala Vám dobře známá čokoláda z obchodu, nastává proces konšování, během kterého se čokoláda několik dnů míchá při vysoké teplotě a dochucuje (sušeným mlékem, cukrem, oříšky, ovocem atd). Poté následuje temperace a zchlazení, čímž se docílí tuhé konzistence a lesklého povrchu. 

O tento proces konšování je naše čokoládová hmota v uvozovkách ochuzena. Jako sladkou složku Živan Choco RAW tyčinek jsme použili přirozeně slaďoučké datle a dále vše doplnili ovocem v RAW ( tepelně nezpracované ) podobě a oříšky. Tím jsme docílili geniální kombinace opravdové čokoládové chuti bez éček, cukru a sladidel. Zdravé mlsání bez výčitek bylo na světě. 

Každý kdo si hlídá štíhlou linii, nebo jen hledá zdravější alternativu mlsání, v této tyčince nalezne ideálního společníka na chvíle odpočinku. 

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December